Slovenija > Črna kronika
65 ogledov

Hrvaški tajkun povzročil nesrečo na morju

Trčenje gliserja in jadrnice pri Prmoštenu Hrvoje Jelavić/Pixsell
V nesreči gliserja in jadrnice pri Primoštenu umrla dva Italijana.

Danes se je v okolici Primoštena, natančneje pri otoku Malinovik, zgodilo trčenje gliserja in 13-metrske italijanske jadrnice Santa Pazienta, v katerem sta umrla dva človeka.

Umrla iskali dve uri

V nesreči sta dva italijanska državljana padla v morje in so sled za njima izgubili. Šibeniški center za obveščanje je informacijo o nesreči prejel ob 12. uri. Moškega in žensko z gliserja je rešilo policijsko plovilo, iskanje drugih dveh udeležencev nesreče pa je trajalo uro in pol. Okoli 14. ure so na mestu trčenja našli trupli ženske in moškega, ki ju še niso identificirali.

Trčenje gliserja in jadrnice pri Prmoštenu | Avtor: Hrvoje Jelavić/Pixsell Hrvoje Jelavić/Pixsell

Kriva okvara gliserja?

Za hrvaško javnost je nesreča še toliko bolj zanimiva zaradi voznika gliserja, ki je povzročil nesrečo. Gre za 63-letnega razvpitega hrvaškega poslovneža Tomislava Horvatinčića, ki je bil na gliserju s 35-letno Zagrebčanko Anico Đerđo Dilber, poroča 24sata.hr. Horvatinčić, ki ga mediji označujejo za tajkuna, ukvarja pa se z gradbeništvom, trdi, da je do nesreče prišlo zaradi okvare na gliserju. Dejal je, da je v stanju šoka, da mu je zelo žal zaradi nesreče ter da je skušal Italijana opozoriti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.