Hrvati se bodo veselili nižjih položnic za elektriko, kaj pa mi?

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Na Hrvaškem bodo s 1. januarjem 2017 znižali DDV na električno energijo, kar naj bi potrošnikom prineslo za 10 odstotkov nižjo energijo. Bi na kaj takega pristala tudi slovenska vlada?
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem bodo z novim letom znižali davek na dodano vrednost iz 25 na 13 odstotkov. A ker naj bi po poročanju hrvaškega Poslovnega dnevnika cena elektrike nekoliko podražila, bodo Hrvati na koncu občutili le 10-odstno znižanje.

Kaj pravijo o podobnem ukrepu na slovenskem finančnem ministrstvu? "Z vidika primerne davčne politike se bo vlada osredotočala le na pripravo ukrepov, ki jih je v tem trenutku mogoče realizirati in bodo imeli trajen vpliv na strukturo in učinkovitost javnih financ, predvsem na račun prestrukturiranja davčnih bremen," so je pojasnila predstavnica ministrstva in jasno dodala, da v teh okvirih ukrep znižanja stopenj DDV na električno energijo ni predviden.

Slovenijo bi znižanje DDV stopnje na električno energijo z 22 odstotkov na 9,5 odstotka po ocenah ministrstva sicer letno stalo okoli 60 milijonov evrov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:21 30. December 2016.

    Pri nas bi bila to znanstvena fantastika !<br />Še zvišali bodo ddv !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.