Slovenija
78 ogledov

Hrvati se bodo veselili nižjih položnic za elektriko, kaj pa mi?

elektrika, položnice Boštjan Tacol
Na Hrvaškem bodo s 1. januarjem 2017 znižali DDV na električno energijo, kar naj bi potrošnikom prineslo za 10 odstotkov nižjo energijo. Bi na kaj takega pristala tudi slovenska vlada?

Na Hrvaškem bodo z novim letom znižali davek na dodano vrednost iz 25 na 13 odstotkov. A ker naj bi po poročanju hrvaškega Poslovnega dnevnika cena elektrike nekoliko podražila, bodo Hrvati na koncu občutili le 10-odstno znižanje.

Kaj pravijo o podobnem ukrepu na slovenskem finančnem ministrstvu? "Z vidika primerne davčne politike se bo vlada osredotočala le na pripravo ukrepov, ki jih je v tem trenutku mogoče realizirati in bodo imeli trajen vpliv na strukturo in učinkovitost javnih financ, predvsem na račun prestrukturiranja davčnih bremen," so je pojasnila predstavnica ministrstva in jasno dodala, da v teh okvirih ukrep znižanja stopenj DDV na električno energijo ni predviden.

Slovenijo bi znižanje DDV stopnje na električno energijo z 22 odstotkov na 9,5 odstotka po ocenah ministrstva sicer letno stalo okoli 60 milijonov evrov.

 

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 08:21 30.december 2016.

    Pri nas bi bila to znanstvena fantastika !Še zvišali bodo ddv !