Hrvatje so nam prodali čoln

Foto: Žurnal24 (Foto: Klemen Aber)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Pomorska policija Koper je dobila nov policijski čoln.
Oglej si celoten članek

Čoln so poimenovali P-89 v spomin na 20. obletnico akcije Sever, v kateri je slovenska policija leta 1989 preprečila takrat napovedani miting resnice.

Cena: 183.282 evrov
Čoln v dolžino meri devet metrov in doseže hitrost okrog 54 vozlov oziroma okrog 80 kilometrov na uro. Ima odlične manevrske sposobnosti. Cena čolna je 183.282 evrov z DDV. Tri četrtine sredstev je prispevala EU, četrtino pa slovenski proračun. Čoln sme prevažati največ 12 oseb, vendar bodo navadno na njem trije: vodja patrulja in dva policista mornarja.

Narejeno na Hrvaškem
Izdelalo ga je hrvaško podjetje RIS Marine. Zaradi zaprte kabine bo čoln uporaben v vsakem vremenu. Za nakup novega plovila se je slovenska policija odločila na podlagi zahtev Schengenske evalvacijske komisije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.