Hud zastoj na primorski avtocesti

Foto: Bralec Ob zastoju na avtocesti Foto: Bralec Ob zastoju na avtocesti Foto: Bralec Zastoj na avtocesti
Zastoj je bil ob pol devetih zvečer dolg neverjetnih 28 kilometrov.
Oglej si celoten članek

Zaradi prometne nesreče je bila več kot tri ure praktično zaprta polovica avtoceste proti Ljubljani, promet je nekaj časa potekal le po odstavnem pasu. Obvoz je bil po cesti Vrhnika - Brezovica. 

Do nesreče je prišlo nekaj minut po peti uri popoldan približno 500 metrov pred izvozom Brezovica v smeri proti Ljubljani. 

"Policijska uprava Ljubljana je bila danes nekaj po 17. uri obveščena oprometni nesreči na primorski avtocesti pred priključkom Brezovica v smeri Ljubljane. Po prvih znanih informacijah naj bi bila v nesreči udeležena vsaj tri vozila, ena oseba pa poškodovana. Zaradi velike količine prometa proti Ljubljani, je začel nastajati zastoj, zaradi česar je v nadaljevanju prišlo še do treh prometnih nesreč. Po dosedaj zbranih podatkih je bilo v štirih nesrečah udeležnih šest vozil, nastala je predvsem materialna škoda, poškodovana pa je vsaj ena oseba. Promet je potekal zgolj po odstavnem pasu, ob 20.40 uri pa je bila avtocesta v celoti odprta," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Pet lahko poškodovanih, tisoči čakali več ur

Kasneje so sporočilo nekoliko dopolnili: "Prišlo do treh prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženih šest vozil, pet oseb je utrpelo lahke telesne poškodbe, nastalo pa je za približno 26.000 evrov materialne škode. Vzroka za prometne nesreče sta vožnja z neprilagojeno hitrostjo in na prekratki varnostni razdalji," so pojasnili. 

Zastoji se je ob odprtju avtoceste vil že od Postojne proti Brezovici, ocenjena dolžina zastoja je bila 30 kilometrov.

"Ze eno uro stojimo na mestu ljudje se sprehajajo okoli, jedo na sredi avtoceste ... ko je prišel rešilec a vsi zgubljeni pa umikat avte. Vmes se najde tudi kakšen ki misli da je intervencijska pot namenjena njemu ker on je najjači z 20 let starim passatom s črnimi stekli ... Sramota," nam je popoldan prek Facebooka sporočil bralec, ki je ujet v koloni tik pred cestninsko postajo Log. 

Zastoj tudi v drugo smer

Zastoj pa je tudi v drugo smer, povzročajo ga radovedneži, ki so ogledujejo posledice prometne nesreče na drugi strani avtoceste, zaradi hude gneče se mnogi preusmerijo na regionalno cesto, kjer pa je tudi izjemno gost promet. Bralka nam je sporočila, da se že več kot uro po polžje premikajo iz Ljubljane proti Vrhniki. 

"Zastoji so tudi na regionalni cesti Logatec - Vrhnika - Brezovica - Ljubljana v obe smeri," ob pol devetih zvečer poroča prometnoinformacijski center. 

Ob pol osmih zvečer tako prometnoinformacijski center poročal o zastojih na zahodni ljubljanski obvoznici od Brda proti Kozarjam, na južni ljubljanski obvoznici od priključka Vič do Kozarij in na na odseku med Kozarjami in Brezovico. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 10:01 12. September 2016.

    Sploh pa zakaj uporabljate AC . Jaz je ne in mi nič ne manjka , nisem pa nikoli stal v …

  • 09:55 12. September 2016.

    Policaji ne ga biksati z premajhno varnostno razdaljo ! No pa če se že želite smešiti , potem kaznujte DARS …

  • 11:53 10. September 2016.

    Ta cesta ni več normalna

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.