Huda nesreča na Jesenicah, kolesar mrtev

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Po ugotovitvah policije je prometno nesrečo na Jesenicah povzročil kolesar, ki je zapeljal na nasprotno polovico ceste in trčil v avtomobil, ki je pripeljal nasproti
Oglej si celoten članek

Včeraj okoli 19.40 sta na Jesenicah trčila voznik osebnega avtomobila.

Kolesar je vozil po cesti iz Planine pod Golico, na Jesenicah pa je zapeljal na nasprotno polovico ceste in trčil v avtomobil, ki je vozil nasproti. Kolesar, ki ni nosil zaščitne čelade, je utrpel hude poškodbe in na kraju nesreče umrl.

Zapeljal na območje, kjer so policisti opravljali ogled

Med ogledom kraja prometne nesreče pa so policisti okoli 21. ure obravnavali še enega voznika. Ta je pod vplivom alkohola brez prevozil prometno signalizacijo, ki je voznike opozarjala na nesrečo, in policijski trak. Namerili so mu kar 0,52 miligrama alkohola na liter krvi.

Policisti voznika obravnavajo v prekrškovnem postopku. "Nevarno dejanje pa samo še enkrat več dokazuje, da voznik pod vplivom alkohola ni sposoben varne udeležbe v prometu, ker ne spremlja oziroma ni sposoben spremljati in pravilno ter pravočasno vrednotiti informacij s ceste in okolja. Posledica so huda ogrožanja, mnoge nevarne situacije in tragedije," je zapisal Bojan Kos s PU Kranj.

To je letošnja šesta smrtna žrtev na gorenjskih cestah ter druga med kolesarji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.