Huda ura tudi na Primorskem

Foto: Barbara Kožar
Foto: Barbara Kožar
Zalite hiše, potopljen čoln, plazovi, priprto pristanišče.
Oglej si celoten članek

Medtem ko drugod po državi težave na cestah in oskrbi z električno energijo povzroča predvsem sneženeje, se na Primorskem soočajo z močno burjo ter visokim plimovanjem. 

Na obali je voda zalila več hiš, sprožali so se plazovi, v piranskem madraču pa se je potopil čoln. Zaradi močnega vetra je priprto koprsko pristanišče, vsako vplutje oziroma izplutje ladij obravnavajo posamično.

Plazovi in podrta drevesa

V kraju Batuje pri Ajdovščini je zgodaj zjutraj na mimovozeče osebno vozilo padlo večje drevo. "Poškodovanih oseb ni bilo," navajajo pri republiški upravi za zaščito in reševanje.

Vreme Čez dan bo še snežilo

Na cesto Lazaret-Ankaran je voda nanesla več kamenja, zemlja je zalila tudi del ceste Belvedere - Izola. Na cesto Belvedere - Strunjan se je sprožilo več zemeljskih plazov. Prav tako se je zemeljski plaz sprožil na cesti Beli križ - Strunjan. 

Zalita stanovanja in kleti

Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanjske hiše na Kolombanu v občini Koper. Voda je zalila tudi Kampus in Ulico ob stolpu v Izoli, kjer je grozila, da bo zalila tudi stanovanjske hiše. Hiše je zalivalo tudi v Strunjanu. 

xxx

Zaradi meteorne so imeli precej težav tudi v Piranu, kjer je voda zalila več stanovanjskih objektov in kleti. Voda je zalila tudi parkirišče na Fornačah.

Zapore cest zaradi burje

Zaradi močne burje veljajo na cestah omejitve za promet. Na primorski hitri cesti je tako med priključkom Selo in razcepom Nanos prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse.

Na regionalni cesti Vipava - Ajdovščina je promet prepovedan za za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavi, na regionalnih cestah Podnanos - Manče - Vipava, Ajdovščina - Selo ter Selo - Ajševica - Vogrsko pa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Zaradi zdrsa tovornih vozil je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče v obe smeri.

Previdno! Zaradi snega kaos na cestah

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.