Slovenija
14683 ogledov

Zaradi snega kaos na cestah

ceste sneg višnjegorski klanec
1/14
Žurnal24
Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, posledično so na cestah izredne razmere.

Na cestah danes velja skrajna previdnost. Ponekod po Sloveniji sneži. Na cesto se podajte le z zimsko opremo. Vožnjo prilagodite razmeram na cesti. 

Zaradi zdrsov tovornih vozil je bila več kot štiri ure zaprta primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče v obe smeri. Nastal je daljši zastoj med Postojno in Razdrtim proti Kopru, proti Ljubljani pa pred priključkom Senožeče. Zaprte so bile tudi regionalne ceste Razdrto - Senožeče ter Razdrto - Podnanos.

Primorsko avtocesto so nekaj pred 12. uro spet odprli. Nastal je daljši zastoj med Postojno in Razdrtim proti Kopru, proti Ljubljani pa pred priključkom Senožeče. Regionalna cesta Senožeče - Razdrto je ponovno odprta.

Priklopnike in polpriklopnike izločajo na primorski avtocesti pred počivališčem Ravne in Povir proti Ljubljani; prepoved vožnje tovornih vozil nad 7,5 ton je na odseku Ljubljana - Koper. Izločanje tovornih vozil nad 7,5 ton je tudi na ljubljanski južni obvoznici med Rudnikom in Ljubljana - center; na dolenjski avtocesti med cestninsko postajo Dob in Ivančno Gorico ter na počivališču Podsmreka proti Ljubljani.

Sneg Vreme Slovenija Čez dan bo še snežilo

Promet je bil zaradi jutranje prometne konice povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah. Gost promet je bil celo jutro na dolenjski avtocesti proti Ljubljani, kjer je po besedah našega sodelavca promet stal od Višnje Gore proti Ljubljani. "Že pol ure sem na istem mestu in to na avtocesti, ki ni zaprta," je nekaj po 9. uri povedal naš sodelavec. "Do razcepa Malence vse stoji. Premikali smo se meter po meter," je dejala bralka, ki je danes zjutraj za pot od Črnomlja do Ljubljane potrebovala tri ure in pol - od tega dve uri za vožnjo po avtocesti -, medtem ko v normalnih razmerah za isto pot potrebuje uro in pol.

Sneg na cestah | Avtor: PIC PIC

Gorenjski policisti opozarjajo, da je največ snega na območju Kranjske Gore, kjer se sneg oprijema vozišča od Mojstrane naprej proti Ratečam. Sneg je tudi na cesti na območju Jezerskega in proti Ljubelju, na škofjeloškem območju pa v smeri Železniki –  Podbrdo. Bolj zahtevne vozne razmere so tudi na ostalih cestah, kjer je cesta mokra in spolzka.

Regionalna cesta Luče - Solčava - Pavličevo sedlo je med Solčavo in Logarsko dolino zaradi podrtega drevja zaprta. Zaradi plazu je zaprta lokalna cesta Hrastnik - Radeče.

Na prelazu Jezersko so obvezne verige, kakor tudi na cesti na Pokljuko; na prelazih Radlje, Ljubelj, Korensko Sedlo ter Predel obvezna zimska oprema. Cesta Mojstrana - Vrata je zaprta, cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami. Na cesti Razdrto - Manče velja prepoved za vsa tovorna vozila. Na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike. Na mejnem prehodu Babno Polje prepoved za priklopnike in polpriklopnike na hrvaški strani.

Poplave na Primorskem Huda ura na Obali Slovenija Huda ura tudi na Primorskem

Na območju Koroške težave povzroča podrto drevje. Na področju občine Selnica ob Dravi je brez elektrike še vedno 122 odjemalcev. Napako odpravljajo delavci Elektra Maribor. Aleksander Celan iz družbe VOC Celje je za STA povedal, da je na Koroškem v dolinah zapadlo od pet do 10 centimetrov snega, na višje ležečih območjih občin Črna na Koroškem in Ribnica na Pohorju ter na Kopah pa je novega snega od 25 do 30 centimetrov.  

Sneg na cestah | Avtor: PIC PIC

Zaradi burje velja omejitev prometa na posameznih odsekih. Na primorski hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse. Na regionalnih cestah Selo - Ajševica - Vogrsko, Ajdovščina - Selo in Vipava - Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 12:05 13.november 2017.

    saj pri nas ni noben nič kriv, banda lenuharska, denar bi pa pobiral lopovi.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

  • blayo 11:41 13.november 2017.

    Al pa Trump... on ma tut možnost! Al pa Chuck Norris! Kje je Chuck Norris??? Kakšna sramota model? A ker sneži? Daj lopato v roke primi pa pojdi kidat, da ne boš neumnih komentarjev pisal...

  • Skipi 11:41 13.november 2017.

    Kakšne ekstremne razmere lepo vas prosim, 5 cm snega je na cesti.

Sorodne novice