Slovenija
51568 ogledov

Arso napoveduje sneg do nižin

Jutro v snegu
1/3
Ohladilo se bo, meja sneženja do nižin.

Vremenoslovci za danes na Primorskem napovedujejo sončno, drugod bo oblačno vreme. "Predvsem v vzhodni in ponekod v osrednji Sloveniji bodo še občasne padavine, ki bodo popoldne postopno ponehale," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno oblačno, a povečini brez padavin, le na jugu bo občasno možen rahel dež. "Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, najvišje dnevne od 5 do 11, na Primorskem do 15 stopinj Celzija," pišejo pri Arso. 

V petek bo na Primorskem sončno, drugod pretežno oblačno. V soboto bo deloma sončno, na Primorskem pa se bo pooblačilo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla.

Sneg za božič Mrzlo bo Slovenija Božič bo bel

"V nedeljo bo Alpe od severa dosegla hladna fronta in v noči na ponedeljek zajela tudi Slovenijo," pravijo pri Arso. "Nad severnim Sredozemljem bo nastalo ciklonsko območje, ki se bo v naslednjih dneh počasi pomikalo proti južnemu Balkanu. Območje visokega zračnega tlaka se bo sredi tedna iznad zahodne razširilo tudi nad srednjo Evropo."

V nedeljo bo oblačnost naraščala, v zahodnih krajih bo že rahlo deževalo. "V noči na ponedeljek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo," napovedujejo meteorologi. "Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ponekod lahko spustila do nižin. V ponedeljek bodo padavine slabele in ponehale, na Primorskem bo pihala burja. Od torka do petka kaže na večinoma suho, a hladno vreme."

Zima Vreme Svet Dolgoročna napoved za zimo: Dobre in slabe novice!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • alojzr 14:39 08.november 2017.

    Pustimo vremensko šloganje. Še za danes so včeraj zvečer obljubljali zgolj oblačino, pa že tretji dan prav fletno lije. Itak da je treba ustvariti psihozo pred famoznim 15. novembrom, da bodo lahko snemali vrste pred vulkanizerji.

  • kapibara 11:28 08.november 2017.

    Kultni Trontelj, je dejal: Vreme lahko točno napoveš, samo za en dan nazaj :-) Kako si v LJ vede,l da je četrtek ? Ko si srečal Trontla, ki je kupoval rožico, za v gumbnico, za večerna vremenska poročila :-)

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 11:16 08.november 2017.

    spet nas bojo nategnil z to napovedjo, ne znajo napovedat niti za eno uro nazaj.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................