Slovenija
15355 ogledov

Zaradi vetra in snega izdano opozorilo ...

Snežni zamet Shutterstock
V ponedeljek pričakujte zimske razmere.

Državna meteorološka služba je zaradi predvidenega vetra za jutrišnji dan praktično za vso Slovenijo - razen Osrednje Slovenije - izdala opozorilo. Pri tem je oranžno opozorilo - "bodite pripravljeni" - zaradi vetra izdano le za zahodni del Slovenije. Najnižje rumeno opozorilo pa so meteorologi razpisali tudi zaradi snega praktično za celotno ozemlje Slovenije razen severovzhoda. 

Ponekod bo že danes zapihal jugozahodni veter. Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, ob morju lahko tudi zagrmi. Do jutra se bo meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. V krajih nad 500 metrov nad morjem bo po napovedih državnih meteorologov zapadlo od 10 do 25 centimetrov snega.

 | Avtor: Državna meteorološka služba RS Državna meteorološka služba RS
Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja. Sunki severnega vetra bodo pod Karavankami in Kamniškimi Alpami krajevno lahko dosegli hitrost okoli 100 kilometrov na uro, sunki burje pa od 100 do okoli 140 kilometrov na uro. Severni veter bo predvidoma oslabel do torkovega jutra. Tudi burja bo v noči na torek nekoliko oslabela, a bo v torek in sredo še pihala s sunki nad 100 kilometri na uro.

V ponedeljek predvidoma med 5. in 7. uro bo ob jutranji plimi povišana tudi gladina morja. Ob tem lahko morje poplavi najnižje ležeče dele obale. Zjutraj in dopoldan bo morje močno vzvalovano. Ob povišani gladini morja in visokih valovih bo najbolj izpostavljen del obale Rt Madona v Piranu.

Padavine bodo čez dan od severovzhoda oslabele, večinoma ponehale pa šele v noči na torek.

Sneg Slovenija Če živite v teh krajih, se pripravite. Vrže ga lahko tudi 20 cm.
Komentarjev 3
  • dchello 21:36 12.november 2017.

    Madona, komunizem je prerasel že v vreme!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:41 12.november 2017.

    ljubodoma pojej drek tvojih črnih otročičkojebcev in uživaj v svojem bolnem svetu

  • ljubodoma 09:22 12.november 2017.

    Nikdar še ni bilo slabšega vremena od komunizma, ki nam je vsem v pogubo !