Slovenija
35297 ogledov

Če živite v teh krajih, se pripravite. Vrže ga lahko tudi 20 cm.

Sneg
1/5
V ponedeljek nas kot kaže čaka prva pošiljka snega.

Sneg se bo ponekod oprijemal cestišč.

"Primorska avtocesta bo v ponedeljek zjutraj in dopoldan, predvsem med Logatcem in Postojno, zelo verjetno zasnežena, zato se brez zimske opreme nikar ne odpravljajte na pot," svetujejo na portalu neurje.si.

Sneg se bo oprijemal cestišč tudi ponekod drugod po državi, večinoma nad 400 m nadmorske višine.

Najbolj zimsko bo na Notranjskem in Kočevskem ter ponekod v osrednji Sloveniji, na Gorenjskem in na Koroškem.

sneg | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Ali bo snežilo tudi po nižinah? Če bo, kolikšna bo debelina snežne odeje? Napoved je še negotova. Sam proces nastanka ciklona se še ni niti začel, zgodil pa se bo relativno hitro, zato je toliko manj zanesljivo napovedati točno lokacijo nastanka in potem gibanje samega ciklona. Kako blizu nas bo njegovo središče, kako globok bo in kako hitro se bo pomaknil južneje, vse to bo vplivalo na jakost in delež padavin v obliki snega," pa pojasnjujejo meteorologi na agenciji za okolje.

Zima, sneg, mraz, led Zemljevid Slovenija Preverite, koliko snega bo zapadlo pri vas

Najmanj možnosti za sneg je zaenkrat na vzhodu države, kjer bo po prehodu fronte hitro zapihal suh severnik.

Nekoliko večja verjetnost, da bi pobelilo, je po nižinah osrednje Slovenije. Najbolj gotovo pa je sneženje v višjih ležečih krajih v pasu od Gorenjske do Notranjske in Kočevske. Na tem območju lahko predvsem v višje ležečih krajih pade okrog 20 cm snega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Vesna Dolšak 23:17 11.november 2017.

    Samo neko brezvezno paniko zganjate, bemti. Pa kaj, če bo 20 cm snega? Kaj je pa to za ena debelina? Nikogar ne bo zametlo. Malo previdnosti na cesti in bo. Včasih ga ej vrglo po meter in so ljudje peš ...prikaži več hodili, pa preživeli.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:00 11.november 2017.

    Ma nehejte srat,sneg bo ampak ne tolk,kolkor vi paniko delate.Če želite približno točno napoved kolk bo snega si oglejte tole povezavo: https://www.bergfex.si/slovenia/wetter/schneevorhersage/