Hujše kazni za hujše prekrške

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Poslanke in poslanci so potrdili novo prometno zakonodajo. Hujše kazni za največje prekrškarje, predvsem voznike pod vplivom alkohola.
Oglej si celoten članek

Potem ko so poslanke in poslanci minuli teden sprejeli zakon o motornih vozilih, so danes potrdili še tri preostale zakone, ki bodo urejali varnost na cestah: zakon o pravilih cestnega prometa, zakon o cestah in zakon o voznikih. 

Nova zakonodaja predvideva strožje sankcioniranje voznikov, ki jih policija zaloti pri hujših prekrških, kot so visoka prekoračitev hitrosti ali vožnja pod vplivom alkohola ali mamil. Kršitelji, ki jim bodo izrekli ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, bodo morali obvezno na kontrolni zdravstveni pregled in program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo.

Globe za prekrške, ki ne vplivajo bistveno na varnost cestnega prometa, se bodo znižale. Pogoji za pridržanje voznikov bodo odslej izenačeni, policist pa se bo lahko odločil, da v določenih primerih pridržanja ne odredi. Vozniško dovoljenje nevarnim voznikom se bo po novem lahko začasno odvzelo že v prekrškovnem postopku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.