Humor v literaturi

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Žurnal24)
Ko te napiše knjiga. V sklopu dnevov knjige več kot 60 prireditev.
Oglej si celoten članek

"Knjižni trg v Sloveniji zastaja. Naklade knjig so nizke, cene pa posledično visoke," ugotavlja Petra Kolmanič, programska koordinatorica 13. slovenskih dnevov knjige, ki v Mariboru potekajo pod geslom Ko te napiše knjiga. Odprtje dnevov bo danes ob 13. uri v Univerzitetni knjižnici Maribor, kjer bo nastopil Andrej Rozman - Roza, slavnostni govornik bo predsednik države Danilo Türk.

"Letošnja vodilna tema je humor in literatura, saj je humor v slovenski literaturi zelo deficitaren in humoresk skoraj nihče več ne piše. Zvrstilo se bo več kot 60 prireditev, namenjenih najširšemu krogu bralcev. Med drugimi miničitalnice, knjižne razstave, pesniški turnir in hiphop maraton," pravi Kolmaničeva.

Osrednji gost dogodkov v Mariborski knjižnici bo Tone Partljič, gostili pa bodo tudi pisateljico Janjo Vidmar. Poseben dan bodo namenili elektronskim in zvočnim knjigam.

Tudi na Koroškem in v Celju
Dneve knjige bodo zaznamovali tudi v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, kjer bodo v ponedeljek odprli razstavo Kaj pomeni, če je knjiga v obdelavi. V sredo ob 18. uri pripravljajo Koroški kulturni mozaik, na katerem bo gost Marjan Tomšič, v petek pa bo nastopilo kulturno makedonsko društvo Pella. V Celju so se dogodki začeli prejšnji teden, ko so odkrili kip Alme Karlin, po današnjem koncertu skupine Nude pa sledijo projekcije filmov, nastalih po knjigah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.