Slovenija
33 ogledov

Humor v literaturi

Fotografija je simbolična. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Ko te napiše knjiga. V sklopu dnevov knjige več kot 60 prireditev.

"Knjižni trg v Sloveniji zastaja. Naklade knjig so nizke, cene pa posledično visoke," ugotavlja Petra Kolmanič, programska koordinatorica 13. slovenskih dnevov knjige, ki v Mariboru potekajo pod geslom Ko te napiše knjiga. Odprtje dnevov bo danes ob 13. uri v Univerzitetni knjižnici Maribor, kjer bo nastopil Andrej Rozman - Roza, slavnostni govornik bo predsednik države Danilo Türk.

"Letošnja vodilna tema je humor in literatura, saj je humor v slovenski literaturi zelo deficitaren in humoresk skoraj nihče več ne piše. Zvrstilo se bo več kot 60 prireditev, namenjenih najširšemu krogu bralcev. Med drugimi miničitalnice, knjižne razstave, pesniški turnir in hiphop maraton," pravi Kolmaničeva.

Osrednji gost dogodkov v Mariborski knjižnici bo Tone Partljič, gostili pa bodo tudi pisateljico Janjo Vidmar. Poseben dan bodo namenili elektronskim in zvočnim knjigam.

Tudi na Koroškem in v Celju
Dneve knjige bodo zaznamovali tudi v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, kjer bodo v ponedeljek odprli razstavo Kaj pomeni, če je knjiga v obdelavi. V sredo ob 18. uri pripravljajo Koroški kulturni mozaik, na katerem bo gost Marjan Tomšič, v petek pa bo nastopilo kulturno makedonsko društvo Pella. V Celju so se dogodki začeli prejšnji teden, ko so odkrili kip Alme Karlin, po današnjem koncertu skupine Nude pa sledijo projekcije filmov, nastalih po knjigah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.