"Ideja ni napačna"

Foto: Žurnal24 Šoltes pravi, da bi nadzor nad izvajanjem popravljalnih ukrepov lahko opravljali
Predlog. Računsko sodišče naj bdi do izvedbe.
Oglej si celoten članek

Dobro bi bilo spremeniti zakon o računskem sodišču, meni poslanec SDS Andrej Vizjak. Za revidirance, ki ne izvajajo popravljalnih ukrepov, bi morale biti sankcije enake kot za tiste, ki ne pripravijo zadovoljivih ukrepov, je prepričan.

Z drugimi besedami, ureditev je zdaj taka, da ministra za okolje Karla Erjavca ne bi doletel poziv za razrešitev, če bi na ministrstvu napisali ukrepe, ki jih je zahtevalo računsko sodišče, tudi če jih nato ne bi izvajali.

Predsednik računskega sodišča Igor Šoltes ocenjuje, da ideja sicer ni napačna, opozarja pa, da bi morali, če bi računsko sodišče zadolžili za spremljanje izvajanja ukrepov do dokončne izvedbe, ustanovo kadrovsko in tako tudi finančno bistveno okrepiti.

Možnosti so že zdaj
“Če smo opozorjeni na neizvajanje ukrepov, lahko izvedemo vnovično revizijo,” pojasnjuje Šoltes in dodaja, da morajo nad javnimi podjetji sicer bdeti nadzorni sveti, nad državnimi organi pristojna ministrstva, nad ministrstvi vlada in nad vlado parlament.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.