Slovenija
2 ogledov

"Ideja ni napačna"

Šoltes pravi, da bi nadzor nad izvajanjem popravljalnih ukrepov lahko opravljali Žurnal24 main
Predlog. Računsko sodišče naj bdi do izvedbe.

Dobro bi bilo spremeniti zakon o računskem sodišču, meni poslanec SDS Andrej Vizjak. Za revidirance, ki ne izvajajo popravljalnih ukrepov, bi morale biti sankcije enake kot za tiste, ki ne pripravijo zadovoljivih ukrepov, je prepričan.

Z drugimi besedami, ureditev je zdaj taka, da ministra za okolje Karla Erjavca ne bi doletel poziv za razrešitev, če bi na ministrstvu napisali ukrepe, ki jih je zahtevalo računsko sodišče, tudi če jih nato ne bi izvajali.

Predsednik računskega sodišča Igor Šoltes ocenjuje, da ideja sicer ni napačna, opozarja pa, da bi morali, če bi računsko sodišče zadolžili za spremljanje izvajanja ukrepov do dokončne izvedbe, ustanovo kadrovsko in tako tudi finančno bistveno okrepiti.

Možnosti so že zdaj
“Če smo opozorjeni na neizvajanje ukrepov, lahko izvedemo vnovično revizijo,” pojasnjuje Šoltes in dodaja, da morajo nad javnimi podjetji sicer bdeti nadzorni sveti, nad državnimi organi pristojna ministrstva, nad ministrstvi vlada in nad vlado parlament.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.