Igor Mervič nepričakovano zapušča mesto direktorja Spara

Foto: Luka Novak Interspar Foto: Boštjan Tacol slovenija 26.01.2010 Igor Mervic, Interspar, Okrogla miza ob uvedbi nove linije
Dolgoletni generalni direktor družbe Spar Slovenija Igor Mervič bo funkcijo konec leta predal nasledniku. S 1. januarjem prihodnje leto bo vodenje družbe prevzel David Kovačič, ki bo skupaj z direktorjem za finance in ekonomiko nadaljeval začrtano vizijo družbe.
Oglej si celoten članek

Kot so danes sporočili iz družbe Spar Slovenija, Mervič sicer ostaja v podjetju, ki ga je vodil 28 let. Prevzel bo funkcijo člana nadzornega sveta družbe ter svetovalca koncerna Spar v vseh državah, kjer poslujejo.

Mervič je vlogo prvega direktorja Spara Slovenija nastopil leta 1992. Podjetje, ki je imelo na začetku v Sloveniji štiri prodajalne, ima danes 106 trgovin Spar in Interspar, lastno pekarno ter distribucijski center.

Kovačič, ki bo vodenje Spara Slovenija prevzel z novim letom, je v karieri deloval kot direktor prodaje v podjetju Hofer in kasneje kot direktor maloprodaje v podjetju Engrotuš, nato pa je prevzel mesto direktorja poslovnega svetovanja v družbi PricewaterhouseCoopers. Pred prihodom v Spar je deloval kot direktor poslovnega svetovanja v družbi Deloitte. "Z več kot 15-letnimi izkušnjami na področju trgovine in poslovnega svetovanja bo lahko učinkovito nadaljeval in nadgradil zastavljeno vizijo podjetja Spar Slovenija," so še zapisali v družbi.

Foto: Boštjan Tacol slovenija 26.01.2010 Igor Mervic, Interspar, Okrogla miza ob uvedbi nove linije

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.