Slovenija
2330 ogledov

Igor Mervič nepričakovano zapušča mesto direktorja Spara

Interspar
1/2
Luka Novak
Dolgoletni generalni direktor družbe Spar Slovenija Igor Mervič bo funkcijo konec leta predal nasledniku. S 1. januarjem prihodnje leto bo vodenje družbe prevzel David Kovačič, ki bo skupaj z direktorjem za finance in ekonomiko nadaljeval začrtano vizijo družbe.

Kot so danes sporočili iz družbe Spar Slovenija, Mervič sicer ostaja v podjetju, ki ga je vodil 28 let. Prevzel bo funkcijo člana nadzornega sveta družbe ter svetovalca koncerna Spar v vseh državah, kjer poslujejo.

Mervič je vlogo prvega direktorja Spara Slovenija nastopil leta 1992. Podjetje, ki je imelo na začetku v Sloveniji štiri prodajalne, ima danes 106 trgovin Spar in Interspar, lastno pekarno ter distribucijski center.

Kovačič, ki bo vodenje Spara Slovenija prevzel z novim letom, je v karieri deloval kot direktor prodaje v podjetju Hofer in kasneje kot direktor maloprodaje v podjetju Engrotuš, nato pa je prevzel mesto direktorja poslovnega svetovanja v družbi PricewaterhouseCoopers. Pred prihodom v Spar je deloval kot direktor poslovnega svetovanja v družbi Deloitte. "Z več kot 15-letnimi izkušnjami na področju trgovine in poslovnega svetovanja bo lahko učinkovito nadaljeval in nadgradil zastavljeno vizijo podjetja Spar Slovenija," so še zapisali v družbi.

slovenija 26.01.2010 Igor Mervic, Interspar, Okrogla miza ob uvedbi nove linije  | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.