Ikea napoveduje rušenje v Ljubljani

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ikea namerava v kratkem začeti rušiti objekte.
Oglej si celoten članek

Na začetku meseca, natančneje 6. decembra 2017, je postalo pravnomočno gradbeno dovoljenje, ki ga je Upravna enota Ljubljana izdala družbi Ikea. Ikea bo tako v kratkem začela rušiti objekte. 

Pred začetkom rušenja bodo postavili zaščitno protihrupno ograjo, visoko štiri metre in dolgo 200 metrov. S postavitvijo bodo predvidoma začeli v tem tedni. 

Januarja 2018 bo sledila odstranitev strešnih solarnih panelov. V drugi polovici januarja bodo tako začeli rušiti obstoječe objekte. Predvidevajo, da bo odstranitev obstoječih objektov zaključena v maju 2018. 

Foto: Anže Petkovšek ikea V podjetju poudarjajo, da se bodo v duhu prijaznega in odgovornega soseda potrudili kar najbolj zmanjšati vpliv gradnje na vsakdan neposredne lokalne skupnosti. Ob tem opozarjajo, da bodo na aktivnosti vplivali vremenski pogoji, ki bi lahko spremenili čas izvajanja napovedanih aktivnosti. 

Vse korake bodo na skupnem srečanju predstavljeni tudi lastnikom neposrednih parcel, so še napovedali. 

Ikea Ikein direktor za razvoj o ljubljanski trgovini

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:54 19. December 2017.

    Zanima me, koliko podkupnine je morala IKEA dati ljubljenemu ljubljanskemu županu za dovoljenje postavitve trgovine v Ljubljani ? Je bilo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.