Slovenija
20007 ogledov

Ikea napoveduje rušenje v Ljubljani

Ikea Profimedias
Ikea namerava v kratkem začeti rušiti objekte.

Na začetku meseca, natančneje 6. decembra 2017, je postalo pravnomočno gradbeno dovoljenje, ki ga je Upravna enota Ljubljana izdala družbi Ikea. Ikea bo tako v kratkem začela rušiti objekte. 

Pred začetkom rušenja bodo postavili zaščitno protihrupno ograjo, visoko štiri metre in dolgo 200 metrov. S postavitvijo bodo predvidoma začeli v tem tedni. 

Januarja 2018 bo sledila odstranitev strešnih solarnih panelov. V drugi polovici januarja bodo tako začeli rušiti obstoječe objekte. Predvidevajo, da bo odstranitev obstoječih objektov zaključena v maju 2018. 

ikea | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V podjetju poudarjajo, da se bodo v duhu prijaznega in odgovornega soseda potrudili kar najbolj zmanjšati vpliv gradnje na vsakdan neposredne lokalne skupnosti. Ob tem opozarjajo, da bodo na aktivnosti vplivali vremenski pogoji, ki bi lahko spremenili čas izvajanja napovedanih aktivnosti. 

Vse korake bodo na skupnem srečanju predstavljeni tudi lastnikom neposrednih parcel, so še napovedali. 

Ikea Zagreb Ikea Slovenija Ikein direktor za razvoj o ljubljanski trgovini

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • silhuet 06:54 19.december 2017.

    Zanima me, koliko podkupnine je morala IKEA dati ljubljenemu ljubljanskemu županu za dovoljenje postavitve trgovine v Ljubljani ? Je bilo njegovih običajnih 10% dovolj ?