Svet
31542 ogledov

Po smrti še enega otroka Ikea spet odpoklicala izdelek

Ikea Zagreb Saša Despot
Prvič so izdelek odpoklicali junija lani.

Ikea javnost vnovič obvešča o odpoklicu 29 milijonov predalnikov. Predalniki se namreč, če niso ustrezno pritrjeni, lahko prevrnejo.

Prvič so odpoklic izdali že junija lani. Do sedaj je v nesrečah, ko se je prevrnil predalnik, umrlo osem otrok, mlajših od treh let. Zadnja nesreča s tragičnim izidom se je zgodila maja letos, ko je umrl dveletni deček. 

Gre za zelo priljubljen predalnik Malm.

ikea malm | Avtor: Ikea Ikea

Ikea Slovenija Ikea sporočila novost v zvezi z gradnjo v Ljubljani

V luči smrti omenjenega dečka iz Kalifornije so se številni spraševali, ali je Ikea dovolj dobro obvestila svoje stranke o potencialni nevarnosti. Direktor podjetja Lars Petersson je dejal, da so v zadnjih dveh mesecih poslali 13 milijonov elektronskih sporočil strankam in obveščali na svojih družbenih kanalih. Odpoklic velja za stranke v ZDA in Kanadi, piše BBC. 

Petersson je povedal, da so od leta 2015 stranke vrnile več kot milijon predalnikov ali pa so jim pomagali ustrezno pritrditi predalnike. Ob tem so v Ikei poudarili, da je v navodilih zapisano, da je treba predalnike namestiti tako, da so pritrjeni na steno. 

Ikea Zagreb Ikea Svet Ikea napovedala spremembo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Ana Vidic 12:24 29.november 2017.

    Odlični predalniki, imam jih sedem, zelo zadovoljna. Butasti, neodgovorni starši.

  • asmas1965 16:15 22.november 2017.

    sem mizar in se ukvarjam tudi s montažo pohištva.Vsako omarico ,ki ima predale pritrdim na steno ravno iz tega razloga,da se ne prevrne.logika nas uči ,da,če ,odpreš vse predale se bo omarica prevrnila.Zadnjič sem prijateljici(sicer nerad) montiral ikeo in je ...prikaži več bilo v navodilih izrecno pvdarjeno da je treba predalnik pričvrstiti na steno--priloženi so tudi vijaki ,vložki in kotnik.samo potrebno je imeti tudi ustrezni vtralnik in sesalec pa gre...

  • jozicamurn 15:58 22.november 2017.

    Se mi zdi, da bi morali starši poskrbeti za varnost svojih otrok. Nekateri pač ne razumejo fizike in še marsičesa. Pomoje so nešolani oz. zabiti kot retardirani Severnoameričani, katerim moraš napisati da morajo vdihniti in izdihniti kajti če ne bi umrli.

Sorodne novice