Slovenija
1500 ogledov

Ikea zaposluje v Sloveniji

Ikea Shutterstock
Ikea, ki namerava v Ljubljani čez dve leti odpreti trgovino, že zaposluje.

Objavljen je razpis za novega vodjo računovodstva, v prihodnjem letu pa naj bi zaposlili še vodstveno ekipo. Skupno naj bi delo našlo približno 300 ljudi, pišejo Finance.

Novi vodja računovodstva, ki ga iščejo prek kadrovske agencije, bo odgovoren za računovodsko delo že obstoječe družbe Ikea Slovenija. Prijave agencija Manpower zbira do 28. oktobra. 

Ikea načrtuje, da bodo za potrebe trgovine v Sloveniji zaposlili približno 300 ljudi. Približno leto pred odprtjem bodo začeli z iskanjem kadra. Najprej bodo zaposlili vodstveno ekipo, ki bo začela z delom ob začetku gradnje trgovine. Vodstvena ekipa bo nato zadolžena za izbor delovne sile v trgovini. 

Kako do zaposlitve v Ikei?

V podjetju pravijo, da nudijo enake možnosti vsem. Najpomembneje je, da kandidat ustreza kriterijem, ki so postavljeni za posamezno delovno mesto. Velik pomen dajejo tudi kulturi podjetja in vedenju zaposlenih, zato pozornost namenijo tudi vrednotam kandidatov, pišejo Finance. 

Graditi bi lahko začeli naslednje leto

V Ikei zatrjujejo, da projekt gradnje v Ljubljani teče po planu in da bi lahko z gradnjo začeli že v prihodnjem letu. Sama gradnja naj bi sicer trajala eno leto. Trgovina naj bi bila po velikosti podobna zagrebški, investicija pa je vredna okoli 90 milijonov evrov. 

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5