Ikea: Tveganja so previsoka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Izvedli bodo še eno študijo, ki bo končana do letošnje jeseni.
Oglej si celoten članek

Ikea je podala vlogo za spremembo ljubljanskega prostorskega načrta. Sprememba odstranjuje pogoje za pridobitev uporabnega dovoljenje bodoče trgovine v Ljubljani, ki predvidevajo dokončano celotno javno dostopno cesto do trgovine. Tega trenutno zaradi težav z razlastitvijo zemljišča, kje bo potekala povezovalna cesta med Ameriško in Kajuhovo ulico, ni možno izpolniti. 

Tveganja, povezana s trenutnim občinskim prostorskim načrtom, ki pridobitev uporabnega dovoljenja za trgovino pogojuje z vzpostavitvijo povezovalne ceste, so zanje previsoka. "Zato za gradbeno dovoljenje ne moremo zaprositi dokler ne bomo prepričani, da nam bo uspelo izpolniti tudi vse pogoje za pridobitev uporabnega dovoljenja," so zapisali.

Če bo njihov predlog občina sprejela in bo postopek hitro zaključen, bi lahko Ikea z gradnjo začela prihodnje leto. V Ikei so ob tem pojasnili, da bosta v primeru ugoditve predlagane spremembe za dostop do trgovine uporabljeni dve drugi neposredni dostopni točki v BTC, dokler problem z zemljiščem ne bo razrešen. Ena iz smeri Šmartinske, druga iz smeri Ameriške ceste.

Nova vloga Ikea. Kaj je z gradnjo v Ljubljani?

Študija ni nakazala težav

Predhodna prometna študija je po zagotovilih Ikee pokazala, da takšna ureditev ne bi povzročila nikakršnih dodatnih prometnih zamaškov ali nevšečnosti na tem območju. Izvedli bodo sicer še eno študijo, za katero pričakujejo, da bo končana do letošnje jeseni.

Ikea je medtem prešla v sklepno fazo rušenja obstoječih objektov na zemljišču, kjer bo stala Ikea. Trenutno poteka rušenje še zadnjih dveh objektov. Vsa dela na gradbišču bodo ob ugodnih vremenskih razmerah zaključena predvidoma v drugi polovici julija, so še pojasnili.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 00:05 23. Junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

  • 18:17 22. Junij 2018.

    Saj ni več nobene razlage več za to totalno birokracijo, kot je premajhna podkupnina mafijcu in se ponavlja povsem enaka ...

  • 17:51 22. Junij 2018.

    zastava na stolpu Lj. gradu- je še vedno brez grba / SVN -

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.