Slovenija
15207 ogledov

Ikea. Kaj je z gradnjo v Ljubljani?

Ikea Zagreb Saša Despot
Ikea želi pospešiti gradnjo, a ...

Švedski pohištveni velikan Ikea si želi pospešiti gradnjo prve trgovine v Sloveniji, ki bo stala v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani. Ikea je v začetku meseca podala vlogo za spremembo občinskega prostorskega načrta, do sredine junija bo predložila vso potrebno tehnično dokumentacijo in tako sprožila revizijski postopek.

"Družba Ikea se veseli skupnega dela z mestnimi oblastmi pri spremembi občinskega prostorskega načrta, ki naj bi premostila še vedno odprto vprašanje razlastitve zemljišča in omogočila pridobitev potrebnih dovoljenj, kar bi omogočilo začetek gradnje ljubljanske trgovine v letu 2019," so danes sporočili iz Ikee.

Ikea je na začetek gradnje prve trgovine v Sloveniji sicer pripravljena od septembra 2017, ko je izbrala vse glavne izvajalce del. Izdelano ima tudi že vso potrebno projektno dokumentacijo in pridobitev vseh potrebnih dovoljenj načrtuje takoj, ko bodo to dovoljevali pogoji.

Ikeina trgovina v Ljubljani, investicija je vredna 80 milijonov evrov, naj bi odprla okoli 300 delovnih mest, razprostirala pa se bo na približno 30.000 kvadratnih metrov površin.

Ikea Avto V Ikeo brez avtomobila? To je prihodnost! Ikea Poškodba glave Svet Incident v Ikei: Izbruhnil je pretep

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Ludvik Miholic 19:50 06.junij 2018.

    IKEA se je umaknila iz RUSIJE ker ni hotela placat korupcije in tudi bo verjetno tako v Sloveniji da bo zapustila Ljubljano Slovenci smo zelo skupirana drzava ali Svedami se neda igrati

  • Majazmaja 16:51 06.junij 2018.

    Kaj se dogaja? Vse objekte so (zelo hitro) podrli, vse lepo zravnali, zdaj se pa že nekaj mesecev ne dogaja nič. Isto (nič) bo z Ikeo, tako da bomo še naprej hodili v Gradec, Celovec, Zagreb in Vileš.

  • maresem 16:42 06.junij 2018.

    Ja, provizije še ni... to je problem. Opankar posluje samo na tak način.