Ilirija potrebuje da Evropske komisije

Foto: Žurnal24 Na Iliriji bodo pokrit olimpijski bazen, gimnastična in večnamenska dvorana, šti
Sofinanciranje. Projekt bo stal 58 milijonov, od tega načrtujejo 30 milijonov evropskih sredstev.
Oglej si celoten članek

“Zaradi vrednosti idejnega predloga plavalno-gimnastičnega centra Ilirija – več kot 50 milijonov evrov – bi morala takšen projekt potrditi Evropska komisija (EK),” so dejali v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR), potem ko smo jih vprašali o možnostih sofinanciranja Ilirije.

Ob tem so poudarili, da bi SVLR projekt EK le predložila v potrditev, vse drugo bi moralo pripraviti ministrstvo za šolstvo in šport (MŠŠ). Na tem so pojasnili, da jim je Mestna občina Ljubljana (MOL) predstavila projekt, konkretnih dogovorov o sofinanciranju pa za zdaj niso sklenili. Na MOL so sicer ocenili, da za projekt Ilirije, ki bo brez davka stal 58 milijonov evrov, potrebujejo 30 milijonov evropskih sredstev. Občina bo v projekt vložila zemljišča in 15 milijonov evrov, ki jih namerava dobiti s koncesijo. To bo podelila za upravljanje garažne hiše z 950 parkirnimi prostori pod Ilirijo. Po slaba dva milijona evrov bosta prispevala tudi Plavalni klub Ilirija in narodni dom, ki sta z MOL sklenila pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.