Slovenija
19 ogledov

Ilirija potrebuje da Evropske komisije

Na Iliriji bodo pokrit olimpijski bazen, gimnastična in večnamenska dvorana, šti Žurnal24 main
Sofinanciranje. Projekt bo stal 58 milijonov, od tega načrtujejo 30 milijonov evropskih sredstev.

“Zaradi vrednosti idejnega predloga plavalno-gimnastičnega centra Ilirija – več kot 50 milijonov evrov – bi morala takšen projekt potrditi Evropska komisija (EK),” so dejali v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR), potem ko smo jih vprašali o možnostih sofinanciranja Ilirije.

Ob tem so poudarili, da bi SVLR projekt EK le predložila v potrditev, vse drugo bi moralo pripraviti ministrstvo za šolstvo in šport (MŠŠ). Na tem so pojasnili, da jim je Mestna občina Ljubljana (MOL) predstavila projekt, konkretnih dogovorov o sofinanciranju pa za zdaj niso sklenili. Na MOL so sicer ocenili, da za projekt Ilirije, ki bo brez davka stal 58 milijonov evrov, potrebujejo 30 milijonov evropskih sredstev. Občina bo v projekt vložila zemljišča in 15 milijonov evrov, ki jih namerava dobiti s koncesijo. To bo podelila za upravljanje garažne hiše z 950 parkirnimi prostori pod Ilirijo. Po slaba dva milijona evrov bosta prispevala tudi Plavalni klub Ilirija in narodni dom, ki sta z MOL sklenila pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.