Imenovanje šefa DRI že na KPK

Foto: mediaspeed razno 24.09.13. Roman Didovic, pomocnik programskega direktorja za analize na za
Ovadili ministra in nadzornike DRI, ker naj bi na čelo družbe dovolili osebi, ki nima izkušenj.
Oglej si celoten članek

"Lahko potrdimo, da je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) prejela prijavo. Uveden bo predhodni preizkus, v katerem komisija oceni verodostojnost oziroma zadostnost razlogov za uvedbo preiskave – torej ali bo zadevo sprejela v obravnavo oziroma uvedla postopek in dejavnosti v skladu s svojimi pristojnostmi," sporočajo s KPK.

Po naših informacijah prijavitelj infrastrukturnemu ministru Samu Omerzelu in nadzornikom DRI očita, da so odgovorni za imenovanje šefa družbe brez potrebnih izkušenj. Pogoje, ki jih mora direktor ob imenovanju izpolnjevati, so lani v statutu podjetja oklestili in kljub opozorilom strokovnjakov ostajajo zelo nizki.

Bivši šef s sporno prakso

Po naših informacijah naj bi prejšnji šef DRI Saša Kovačič z mesta direktorja odstopil, ker je imel z družbo podpisani dve pogodbi. Poleg direktorske je imel v predalu še veljavno pogodbo za mesto komercialnega direktorja, ki jo je dal v mirovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.