Slovenija
66 ogledov

Imenovanje šefa DRI že na KPK

Jurij Kač mediaspeed
Ovadili ministra in nadzornike DRI, ker naj bi na čelo družbe dovolili osebi, ki nima izkušenj.

"Lahko potrdimo, da je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) prejela prijavo. Uveden bo predhodni preizkus, v katerem komisija oceni verodostojnost oziroma zadostnost razlogov za uvedbo preiskave – torej ali bo zadevo sprejela v obravnavo oziroma uvedla postopek in dejavnosti v skladu s svojimi pristojnostmi," sporočajo s KPK.

Po naših informacijah prijavitelj infrastrukturnemu ministru Samu Omerzelu in nadzornikom DRI očita, da so odgovorni za imenovanje šefa družbe brez potrebnih izkušenj. Pogoje, ki jih mora direktor ob imenovanju izpolnjevati, so lani v statutu podjetja oklestili in kljub opozorilom strokovnjakov ostajajo zelo nizki.

Bivši šef s sporno prakso

Po naših informacijah naj bi prejšnji šef DRI Saša Kovačič z mesta direktorja odstopil, ker je imel z družbo podpisani dve pogodbi. Poleg direktorske je imel v predalu še veljavno pogodbo za mesto komercialnega direktorja, ki jo je dal v mirovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.