Impresivna karta razelektritev. Kako hitro potuje?

Foto: Profimedia
Nevihte z nalivi. Kam natančno potuje?
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, Agencija za okolje je pripravila posebno tiskovno konferenco zaradi že napovedanega vetroloma večjih razsežnosti v zahodni in osrednji Sloveniji, povišanega vodostaja reke Drave ter gladine morja v naslednjih urah.

Hitrosti vetra bodo marsikje dosegle in presegle 110 kilometrov na uro, kar je neobičajna hitrost zha naše podnevne razmere. Vetrovi bodo najmočnejši v času med 18. uro in 22. uro zvečer, najhuje bo okoli 21. ure.

Podrobnosti na tej povezavi:

Arso Brane Gregorčič in Janez Polajnar: Podrobnejša napoved glede vetroloma in poplav

Portal ciklon.si je medtem objavil impresiven pogled na karto razelektritev malo po polčetrti uri popoldne. Nevihte z nalivi se pojavljajo na vseh gorskih pregradah (Alpe, Apenini, ...), hkrati pa se od zahoda bliža hladna fronta z močno nevihtno linijo, ki nas bo dosegla v večernih urah.

Ob nevihtni liniji se pojavljajo nalivi, udari strel, predvsem pa močan veter, obstaja resna nevarnost tornadov!

xxx

Trenutno gibanje padavin spremljajte na spodnji povezavi:

Vreme Radarska slika padavin

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:45 29. Oktober 2018.

    Maščevanje Salviniju oz Italiji, ker ne ubogajo globalistov...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.