Incident slovenskega vojaškega letala

Foto: Slovenska vojska
Foto: Slovenska vojska
Dogodek še preiskujejo.
Oglej si celoten članek

Dopoldne okrog 10. ure se je med rednim usposabljanjem pilotov 152. letalske eskadrilje Slovenske vojske v letenju na nizkih višinah letalo Pilatus PC 9M Hudournik dotaknilo električne žice, na svoji spletni strani obvešča Slovenska vojska.

Pilot je usposabljanje prekinil, letalo usmeril na najbližje letališče in varno pristal na Letališču Edvarda Rusjana v Mariboru.

Kot določajo normativni akti, je dogodek takoj začela preiskovati Stalna komisija za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov Republike Slovenije.

Več informacij bo znanih po končani preiskavi.

Slovenija Objavili posnetek napada na slovenske vojake v Libanonu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:05 27. November 2019.

    Verjetno je kurjač z lopato zapel!

  • 15:33 27. November 2019.

    152.letalska eskadrilja s štirimi letali in nekaj helikopterji?Se delate norca?Ko sem prebral naslov,sem najprej pomislil,da so ga zadeli štajerski vardisti …

  • 14:22 27. November 2019.

    To,da izvajajo vaje v našem zračnem prostoru je debilno in nadaljevanje vsega kar sodi v butalski parlament . Pri nas …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.