Informacije o kreditih na spletu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo predlagala spletni dostop do celotne od bank prejete dokumentacije.
Oglej si celoten članek

Ko bo začel veljati zakon o dostopu do informacij javnega značaja, bo DUTB objavila preglednico prenesenih terjatev skupaj z njihovo bruto izpostavljenostjo na dan prenosa. Preglednico so pripravili že januarja, a je zaradi zakonskih omejitev niso mogli objaviti.

DUTB namerava zagotoviti najvišjo možno stopnjo transparentnosti ter omogočiti dostop do celotne od bank prejete dokumentacije o prenesenih kreditih in tveganih postavkah. V skladu z zakonom bodo Banki Slovenije pripravili predlog o načinu objave.

"Predlagali bomo, da bi še pred iztekom trimesečnega roka, ki ga določa zakon, vzpostavili informacijsko sobo – poseben ustrezno varovan prostor, opremljen z računalniki z urejenim dostopom do celotne prejete dokumentacije, kjer bodo lahko zainteresirani dostopali do podatkov. Sočasno bomo predlagali tudi nadgradnjo tega sistema za zagotovitev spletnega dostopa," so še zapisali.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.