Slovenija
18 ogledov

Informacije o kreditih na spletu

slovenija 18.06.13, DUTB, Druzba za upravljanje terjatev bank, NK na kateri so s Anže Petkovšek
Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo predlagala spletni dostop do celotne od bank prejete dokumentacije.

Ko bo začel veljati zakon o dostopu do informacij javnega značaja, bo DUTB objavila preglednico prenesenih terjatev skupaj z njihovo bruto izpostavljenostjo na dan prenosa. Preglednico so pripravili že januarja, a je zaradi zakonskih omejitev niso mogli objaviti.

DUTB namerava zagotoviti najvišjo možno stopnjo transparentnosti ter omogočiti dostop do celotne od bank prejete dokumentacije o prenesenih kreditih in tveganih postavkah. V skladu z zakonom bodo Banki Slovenije pripravili predlog o načinu objave.

"Predlagali bomo, da bi še pred iztekom trimesečnega roka, ki ga določa zakon, vzpostavili informacijsko sobo – poseben ustrezno varovan prostor, opremljen z računalniki z urejenim dostopom do celotne prejete dokumentacije, kjer bodo lahko zainteresirani dostopali do podatkov. Sočasno bomo predlagali tudi nadgradnjo tega sistema za zagotovitev spletnega dostopa," so še zapisali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.