Inšpektor Golob v zapor

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Podkupnina. Zaradi pet tisoč evrov Golobu in Krautblatovi zaporna kazen
Oglej si celoten članek

Krško. Matjažu Golobu, gradbenemu inšpektorju, so včeraj dosodili leto in sedem mesecev zapora, Maruški Krautblat, projektantki, pa leto in dva meseca, ker sta od Iztoka Benceta, gradbinca iz Sevnice, lani prejela pet tisoč evrov podkupnine.

Soobtoženi David Tušar, ki je posredoval med Krautblatovo in Bencetom, je dobil pogojno kazen devetih mesecev s preizkusno dobo dveh let. Golob in Krautblatova pa bosta morala plačati tudi pet tisoč evrov denarne kazni. Kot nam je povedal Peter Žnidaršič, Golobov zagovornik, se nameravajo na sodbo pritožiti, saj imajo, kot pravi, dovolj argumentov, da jim uspe.

Zgodba ni vžgala

Golob in Krautblatova sta se za očitanih jima pet tisoč evrov zagovarjala, da ni šlo za podkupnino, ampak naj bi Krautblatova Bencetu za ta denar zgolj pomagala pri odlogu rušitve in plačila globe, dokler ne bi bila možna legalizacija podpornega zidu in drvarnice, ki ju je gradil na črno.

Golob, ki je bil, kot bi lahko povzeli njegove besede v enem od zagovorov, med Posavci izjemno nepriljubljen, je prepričan, da se je pred sodiščem znašel zgolj zato, ker so mnogi želeli, da bi odšel s tega delovnega mesta. Ob tem je dejal, da poklica gradbenega inšpektorja ne bi želel opravljati nikoli 
več.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.