Slovenija
54 ogledov

Inšpektor Golob v zapor

Sodišče Jerca Božič Kranjec
Podkupnina. Zaradi pet tisoč evrov Golobu in Krautblatovi zaporna kazen

Krško. Matjažu Golobu, gradbenemu inšpektorju, so včeraj dosodili leto in sedem mesecev zapora, Maruški Krautblat, projektantki, pa leto in dva meseca, ker sta od Iztoka Benceta, gradbinca iz Sevnice, lani prejela pet tisoč evrov podkupnine.

Soobtoženi David Tušar, ki je posredoval med Krautblatovo in Bencetom, je dobil pogojno kazen devetih mesecev s preizkusno dobo dveh let. Golob in Krautblatova pa bosta morala plačati tudi pet tisoč evrov denarne kazni. Kot nam je povedal Peter Žnidaršič, Golobov zagovornik, se nameravajo na sodbo pritožiti, saj imajo, kot pravi, dovolj argumentov, da jim uspe.

Zgodba ni vžgala

Golob in Krautblatova sta se za očitanih jima pet tisoč evrov zagovarjala, da ni šlo za podkupnino, ampak naj bi Krautblatova Bencetu za ta denar zgolj pomagala pri odlogu rušitve in plačila globe, dokler ne bi bila možna legalizacija podpornega zidu in drvarnice, ki ju je gradil na črno.

Golob, ki je bil, kot bi lahko povzeli njegove besede v enem od zagovorov, med Posavci izjemno nepriljubljen, je prepričan, da se je pred sodiščem znašel zgolj zato, ker so mnogi želeli, da bi odšel s tega delovnega mesta. Ob tem je dejal, da poklica gradbenega inšpektorja ne bi želel opravljati nikoli 
več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.