Inšpektorica: Prijave na cepljenje preko e-Uprave niso relevantne

Foto: Nebojša Tejić/STA
Foto: Nebojša Tejić/STA
Bo šlo 142 960 prijav na cepljenje preko e-Uprave v nič?
Oglej si celoten članek

"Edino relevantno merilo za prijavo na cepljenje, je prijava pri osebnem zdravniku," je na včerajšnji novinarski konferenci poudarila zdravstvena inšpektorica Deana Potza. Zdravstveni inšpektorat namreč dobiva številna vprašanja državljank in državljanov, zakaj še niso pozvani na cepljenje.

"Na cepljenje se je treba prijaviti k osebnemu zdravniku"

"Na cepljenje se je treba prijaviti k osebnemu zdravniku, ne zadostuje torej prijava oziroma izkazani interes na e-portalu. Prijavo mora zabeležiti zdravnik, ki na osnovi prejetih prijav naroči ustrezno število odmerkov cepiva in zainteresirane pokliče na točno določen termin," poudarja Potza.  

Glede na navodila NIJZ, se morajo vsi, starejši od 60 let ter tisti, ki so kronični bolniki za cepljenje prijaviti pri svojem osebnem zdravniku, mlajši pa naj bi se prijavili preko e-Uprave.

Preko e-Uprave se je doslej za cepljenje regiistriralo 142 960 tisoč ljudi. 

"Gre za dve popolnoma ločeni stvari"

"Gre za dve popolnoma ločeni stvari," je glede prijave na cepljenje proti covid-19 k osebnemu zdravniku ali preko eUprave, za mlajše od 60, ki niso kronični bolniki, v začetku leta razlagala Nacionalna koordinatorka za program cepljenja na NIJZ Marta Grgič Vitek. "Prijava preko eUprave je za tiste ljudi, ki ne spadajo v rizične skupine." Direktor nacionalnega inštituta Milan Krek je medtem večkrat zatrdil, da so vsi, ki izpolnijo vlogo, v čakalni vrsti ter, da bo tisti, ki bo prijavljen prej, tudi prej na vrsti.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:48 13. Marec 2021.

    Takoj ko je začela delovati prijava preko spleta,sem oddal vlogo. Še ta teden mi je sestra pri moji osebni zdravnici …

  • 09:29 12. Marec 2021.

    Ker nimajo cepiv so zahebal 140 tisoc ljudi, ki morajo zdaj tezit po telefonu in mailu osebnemu zdravniku. Se ena …

  • 09:05 12. Marec 2021.

    Zakaj se spravlja ljudi v zmedo ? Najprej je bila pomembna prijava na e-upravo, sedaj pri osebnem zdravniku. Cepljenje poteka …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.