Inšpektorji kaznovali fizične osebe zaradi nenošenja mask

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Inšpektorji so od preteklega petka opravili nadzor na 397 različnih objektih.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorji so od 4. septembra na terenu in opravljajo nadzor nad upoštevanjem odloka o nošenju mask. Inšpektorji so v tem obdobju opravili nadzor na 397 različnih objektih, samo včeraj so izvedli 189 nadzorov. 90 nadzorov je bilo opravljenih v gostinskih lokalih, 96 v trgovinah, obiskali pa so tudi tri prireditve, je povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. 

V trgovinah so inšpektorji izdali 7 plačilnih nalogov fizičnim osebam zaradi nenošenja mask. V gostinskih lokalih je bila izdana ena globa. Neskladnosti zaradi razkuževanje rok ni bilo. 

Covid-19 "Epidemiologom ne želijo ali ne znajo povedati, kje so se okužili"

Inšpektorji so opravili tudi nadzor nad spoštovanjem karantenskih odločb. Do zdaj je bilo skupno izvedeno 21469 nadzorov. Izrečenih je bilo 184 prekšrkovnih sankcij v višini 70.400 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 19:47 8. September 2020.

    ja pa ja da no,ce bi ze me kaki takoimenovani "inspektor"htel kaznovat...kak bo te to naredo,saj mu ja niti svojega …

  • mph
    14:47 8. September 2020.

    Edino pravilno, pri ljudeh večinoma pomaga samo udarec po žepu.

  • 14:33 8. September 2020.

    pravno so kazni povsem neopravičene, je pa seveda res, da se mora pač vsak sam zajebavat s tem sodnim sistemom, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.