Inšpektorji poleti pregledovali račune

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Carinska in davčna uprava poleti opravila skoraj 14.000 pregledov.
Oglej si celoten članek

Zaradi preprečevanja sive ekonomije sta davčna in carinska uprava od 1. julija opravili 10.150 preventivnih obiskov in 3640 davčnih inšpekcijskih pregledov. Potrošniki so v okviru akcije pošiljanja fotografij računov poslali 1544 sporočil MMS, ki jih bosta organa uporabila v nadaljnjih postopkih."Upravi sta v postopkih zaznavali nepravilnosti, kot so pomanjkljive evidence, neizdajanje računov, izdajanje nepopolnih računov," so zapisali na Cursu.

Dva kroga

V prvi fazi so davčni inšpektorji prikrito fotografirali račune, carinski mobilni oddelki pa so preventivno obiskali več kot 8300 davčnih zavezancev po vsej Sloveniji. Seznanjali so jih s spremembami pri izdajanju računov, razdeljevali informativne zgibanke in zbirali informacije na terenu.

V drugi fazi je potekal skupni nadzor ekip davčnih inšpektorjev in carinskih mobilnih enot, ki so pregledovale blagajniško poslovanje ter opravljale trošarinsko kontrolo prodaje tobačnih izdelkov in alkoholnih pijač.

Nadzor prodaje tobaka in alkohola

Mobilne enote so preverjale, ali oseba prodaja tobačne izdelke, ali je prijavljena v evidenco popisa zalog cigaret, ali imajo tobačni izdelki tobačno znamkico, ali se prodajajo po predpisanih drobnoprodajnih cenah (prodaja po višji cenah od prijavljenih ni dovoljena). Pri alkoholnih pijačah so ugotavljali, ali oseba prodaja alkoholne pijače oz. prodaja alkoholne pijače malih proizvajalcev žganja (registriranih/neregistriranih) ali neznanih proizvajalcev.

Proizvajalec mora biti namreč registriran kot trošarinski zavezanec in plačevati trošarino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:37 14. September 2013.

    to je le metanje peska v oči...naj raje carinik pokažejo rezultate svojega dela!! Bistvo je VEČ ZASLUŽITI in tako da …

  • 22:42 12. September 2013.

    Trovlak, vseh 58.000 S.P in d.o.o., ki niso na državni dojki, ima povsem enak občutek. Pa zakaj se to dogaja? …

  • 21:42 12. September 2013.

    Velikokrat sanjam kako mogočna utrdba na kateri so vklesane črke D in U in R in S, gori, ljudje pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.