Interpol nad Anonymous: 25 aretacij

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V več kot 10 mestih po Evropi in Latinski Ameriki je Interpol izvedel serijo aretacij domnevnih članov gibanja Anonymous. Kmalu po objavi novice o prijetjih pa je bil interpol.int nekaj časa nedostopen.
Oglej si celoten članek

"Operacijo 'snete maske' smo začeli izvajati sredi februarja, po seriji usklajenih kibernapadov, ki so izvirali iz Argetine, Čila, Kolumbije in Španije," so sporočili iz Interpola. Posebej so omenili napade na kolumbijsko obrambno ministrstvo ter eno od elektropodjetij v Čilu in Nacionalno knjižnico v tej državi.

Policisti so se pri izsleditvi zanašali na dnevniške datoteke računalnikov, prek katerih so izsledili internetne naslove osumljencev.

Anonymous zadnje tedne med drugim vsak petek izvaja napade na strani, tako ali drugače povezane s policijo ali varnostnimi službami.

Kmalu po objavi novice o prijetjih je bila nekaj časa nedosegljiva tudi stran interpola, interpol.int. Anonymous so na Twitterju zapisali, da lahko rečejo "da jih to ne čudi preveć."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:42 29. Februar 2012.

    kaj je režim ,če preganja ljudi ki hočejo nekaj poštenega in človeku vrednega?? Kaj je po tem takem ta navidezna …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.