IP-TV proti kabelski

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Primerjava. Operaterje smo vprašali, kaj so prednosti in slabosti.
Oglej si celoten članek

Ponudniki IP-televizije, ki se prenaša predvsem prek xDSL-povezave, omenjajo možnost dvosmerne komunikacije, kar omogoča večjo stopnjo interaktivnosti. V Telekomu tako naštevajo videoteke, interaktivne aplikacije, kot so vreme, novice in šport, ter dostop do socialnih omrežij, v Amisu časovni preskok in omrežni snemalnik, ki delujeta v oblaku, v T-2 pa še dodatno interaktiven spored.

Vsi kanali so v hiši

Pri Telemachu, ki je ponudnik kabelske televizije, pravijo, da “pri IP-televiziji uporabnik po spletni televiziji prejema en sam signal, kanale pa preklaplja, poenostavljeno rečeno, na oddaljenem strežniku operaterja, v kabelskih omrežjih pa namesto enega do sprejemne naprave potuje veliko več programov v digitalni obliki, tudi nekaj sto, tudi v sliki visoke ločljivosti, ne da bi s tem zasedali spletno povezavo, ki poteka po ločenih kanalih”.

Zato se pri kabelski televiziji programi preklopijo bistveno hitreje. V Amisu sicer pravijo, da so bistveno izboljšali kakovost slike, ki je zdaj primerljiva s tisto na kabelski televiziji, in izboljšali hitrost preklapljanja med kanali. “Preprostejše je dodajanje dodatnih televizijskih sprejemnikov, sprejemne naprave, ki so opremljene s trdim diskom, pa znajo snemati tudi po več programov hkrati,” o prednosti kabelske televizije pravijo pri Telemachu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:06 9. September 2012.

    al pa raje za 10 evrov, da bo zihr

  • 12:05 9. September 2012.

    A zdej bo vsak vikend članek o tej hudi televiziji ki ima vse kanale v hiši ? Konkretno znižajte cene …

  • 11:58 9. September 2012.

    "v kabelskih omrežjih pa namesto enega do sprejemne naprave potuje veliko več programov v digitalni obliki, tudi nekaj sto, tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.