Iraški deklici, ki sta izginili, in njuno mamo so našli žive in zdrave

Foto: EPA
Foto: EPA
Pogrešani iraški deklici, ki sta izginili v ponedeljek, in njuno mamo so včeraj našli žive in zdrave. Danes so že prispele nazaj v Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Ljubljanska policijska uprava je sporočila, da sta iraški deklici, prosilki za mednarodno zaščito, z njuno mamo zjutraj prispeli v Slovenijo, kjer so jih prevzeli policisti in uslužbenci centra za socialno delo. "Deklici - živi in zdravi - sta bili skupaj z mamo najdeni v Salzburg," je navedla predstavnica policije Nataša Pučko in dodala, da sta deklici in njuna mama po opravljeni poti utrujeni in počivata, o ostalih podrobnostih pa na policiji niso želeli govoriti. Policija sicer še vedno nadaljuje z zbiranjem obvestil o okoliščinah njunega pogrešanja.

Kot je znano, sta deklici, ki ju je center za socialno delo namestil v rejništvo, ker njuna mama zaradi bolezni naj ne bi bila neprimerna za skrbništvo, izginili na poti iz ene od ljubljanskih šol. Isti dan pa se v azilni dom ni vrnila tudi njuna mama.

Primer je odprl številna vprašanja o izginotju mladoletnikov brez spremstva v Sloveniji, saj naj bi jih od 200 otrok, ki so v državo prišli lani, skupno ostalo le še 20. "Otroci želijo nekam drugam, naprej. Da pa se to omogoči, so odgovorni tihotapci z ljudmi," je za Radio Slovenija ob tem povedala podpredsednica Društva Ključ Polona Kovač.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 12:36 11. Junij 2017.

    "Deklici - živi in zdravi - sta bili skupaj z mamo najdeni v Salzburg," je navedla predstavnica policije Nataša Pučko.................Policija …

  • 09:50 10. Junij 2017.

    Zdaj jih že lovijo po Evropi in jih nasilno vračajo v Slovenijo, pa ta vlada je čisto zblojena.

  • 21:39 9. Junij 2017.

    Če bo vlada hotela obdržati migrante, bodo morali ostati pod ključem, ker jih bolj mika zahod kot Balkan.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.