Slovenija
201 ogledov

Iraški deklici, ki sta izginili, in njuno mamo so našli žive in zdrave

Avstrija meja EPA
Pogrešani iraški deklici, ki sta izginili v ponedeljek, in njuno mamo so včeraj našli žive in zdrave. Danes so že prispele nazaj v Slovenijo.

Ljubljanska policijska uprava je sporočila, da sta iraški deklici, prosilki za mednarodno zaščito, z njuno mamo zjutraj prispeli v Slovenijo, kjer so jih prevzeli policisti in uslužbenci centra za socialno delo. "Deklici - živi in zdravi - sta bili skupaj z mamo najdeni v Salzburg," je navedla predstavnica policije Nataša Pučko in dodala, da sta deklici in njuna mama po opravljeni poti utrujeni in počivata, o ostalih podrobnostih pa na policiji niso želeli govoriti. Policija sicer še vedno nadaljuje z zbiranjem obvestil o okoliščinah njunega pogrešanja.

Kot je znano, sta deklici, ki ju je center za socialno delo namestil v rejništvo, ker njuna mama zaradi bolezni naj ne bi bila neprimerna za skrbništvo, izginili na poti iz ene od ljubljanskih šol. Isti dan pa se v azilni dom ni vrnila tudi njuna mama.

Primer je odprl številna vprašanja o izginotju mladoletnikov brez spremstva v Sloveniji, saj naj bi jih od 200 otrok, ki so v državo prišli lani, skupno ostalo le še 20. "Otroci želijo nekam drugam, naprej. Da pa se to omogoči, so odgovorni tihotapci z ljudmi," je za Radio Slovenija ob tem povedala podpredsednica Društva Ključ Polona Kovač.

 

Komentarjev 9
  • Avatar Leon
    Leon 12:36 11.junij 2017.

    "Deklici - živi in zdravi - sta bili skupaj z mamo najdeni v Salzburg," je navedla predstavnica policije Nataša Pučko.................Policija je pozabila povedati,da gre zahvala samo gospe Anki Marinšek Počivavšek in njenemu možu ,ki sta jih našla in šla iskat ...prikaži več v Salzburg .Toliko o pozabljivosti policije ........http://www.delo.si/novice/slovenija/nasli-pogresani-iraski-deklici.html

  • Plavi-mil 09:50 10.junij 2017.

    Zdaj jih že lovijo po Evropi in jih nasilno vračajo v Slovenijo, pa ta vlada je čisto zblojena.

  • mirror 21:39 09.junij 2017.

    Če bo vlada hotela obdržati migrante, bodo morali ostati pod ključem, ker jih bolj mika zahod kot Balkan.