Iskali smo Golobičeve koze

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Nekdanji minister. Meketanja drobnice nismo zaznali, o pridelkih ne govori.
Oglej si celoten članek

“Ne bom komentiral, na svidenje,” nas je včeraj odpravil Gregor Golobič, nekdanji prvak Zaresa in politik, ki je pred dobrim letom odstopil s funkcije ministra za visoko šolstvo. Na vprašanje, kaj počne na kmetiji in kje so njegove koze, ni hotel odgovoriti.

Ko je odstopil s funkcije ministra, smo ga namreč vprašali, ali meni, da bo imel zato več časa za kmetovanje na Obali in kaj na to temo načrtuje. “Razmišljam o gojenju drobnice. Vabljeni,” nam je odgovoril junija lani. Njegovo vabilo smo vzeli zares in se včeraj odpravili k njemu. Cesta v Vinjole pri Portorožu je povsem razkopana, saj bo zaselek končno dobil kanalizacijo. Na poti smo srečali domačina in ju povprašali o kmetovanju nekdanje pomembne figure v slovenski politiki. “Ma, kakšno kmetovanje? In od kod vam, da bi tak bogatun imel koze?” sta
 komentirala.

Vnuk kmetice

Spomnimo, Golobičevo “kmetovanje” je v preteklosti vzbudilo precej pozornosti; posestvo v Vinjolah je namreč lahko kupil le ob pridobitvi statusa kmeta. Tega mu je podelila upravna enota v Sevnici. Nekdanjega ministra in prvega moža Zaresa ter pred tem dolgoletnega sekretarja LDS so kot usposobljenega za opravljanje kmetijske dejavnosti ocenili tudi na podlagi izkušenj z delom, ki naj bi ga kot otrok opravljal na kmetiji sorodnice. O tem so pričali njegovi starši in teta. Gradbeno dovoljenje za hišo v Vinjolah pa mu je podpisal razvpiti piranski uradnik Klavdij Mally, ki ga je koprsko okrožno sodišče septembra lani obsodilo na eno leto in šest mesecev zapora zaradi kaznivega dejanja jemanja podkupnine. Ovadil ga je sedanji poslanec Gašpar Gašpar Mišič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • VSK
    14:04 12. Julij 2012.

    LOPOVA... v zapor... al pa na trg viset !!!

  • 12:35 12. Julij 2012.

    ah, jožek, dej no... zakaj pa misliš, da niso dojeli dejanskega pomena... s tem, da se on ne norčuje samo …

  • 11:11 12. Julij 2012.

    Nekateri šolani novinarji še niso dojeli lanske izjave g. Golobičke<br /><br />"Razmišljam o gojenju drobnice. Vabljeni," nam je odgovoril Gregor …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.