Slovenija
57 ogledov

Iskali smo Golobičeve koze

Kmečka hiša/vila Gregorja Golobiča, Vinjole pri Luciji Suzana Kos
Nekdanji minister. Meketanja drobnice nismo zaznali, o pridelkih ne govori.

“Ne bom komentiral, na svidenje,” nas je včeraj odpravil Gregor Golobič, nekdanji prvak Zaresa in politik, ki je pred dobrim letom odstopil s funkcije ministra za visoko šolstvo. Na vprašanje, kaj počne na kmetiji in kje so njegove koze, ni hotel odgovoriti.

Ko je odstopil s funkcije ministra, smo ga namreč vprašali, ali meni, da bo imel zato več časa za kmetovanje na Obali in kaj na to temo načrtuje. “Razmišljam o gojenju drobnice. Vabljeni,” nam je odgovoril junija lani. Njegovo vabilo smo vzeli zares in se včeraj odpravili k njemu. Cesta v Vinjole pri Portorožu je povsem razkopana, saj bo zaselek končno dobil kanalizacijo. Na poti smo srečali domačina in ju povprašali o kmetovanju nekdanje pomembne figure v slovenski politiki. “Ma, kakšno kmetovanje? In od kod vam, da bi tak bogatun imel koze?” sta
 komentirala.

Vnuk kmetice

Spomnimo, Golobičevo “kmetovanje” je v preteklosti vzbudilo precej pozornosti; posestvo v Vinjolah je namreč lahko kupil le ob pridobitvi statusa kmeta. Tega mu je podelila upravna enota v Sevnici. Nekdanjega ministra in prvega moža Zaresa ter pred tem dolgoletnega sekretarja LDS so kot usposobljenega za opravljanje kmetijske dejavnosti ocenili tudi na podlagi izkušenj z delom, ki naj bi ga kot otrok opravljal na kmetiji sorodnice. O tem so pričali njegovi starši in teta. Gradbeno dovoljenje za hišo v Vinjolah pa mu je podpisal razvpiti piranski uradnik Klavdij Mally, ki ga je koprsko okrožno sodišče septembra lani obsodilo na eno leto in šest mesecev zapora zaradi kaznivega dejanja jemanja podkupnine. Ovadil ga je sedanji poslanec Gašpar Gašpar Mišič.

Komentarjev 5
  • VSK 14:04 12.julij 2012.

    LOPOVA... v zapor... al pa na trg viset !!!

  • suzana.kos 12:35 12.julij 2012.

    ah, jožek, dej no... zakaj pa misliš, da niso dojeli dejanskega pomena... s tem, da se on ne norčuje samo iz novinarjev in javnosti v tem primeru, ko ima status kmeta in se lahko junači in gradi tudi tam, kjer ...prikaži več ostala raja ne more, pač pa še v kakšnem drugem primeru...imaš slab spomin in ne pomniš "napak"

  • allstarr111 11:11 12.julij 2012.

    Nekateri šolani novinarji še niso dojeli lanske izjave g. Golobičke"Razmišljam o gojenju drobnice. Vabljeni," nam je odgovoril Gregor Golobič. LOOOOOOOL