Istrabenz zaradi suma manipulacije z delnicami ovadil vodstvo na DUTB

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Uprava Istrabenza je okrožnemu državnemu tožilstvu ter nacionalnemu preiskovalnemu uradu naznanila sum nepravilnosti DUTB pri pretvorbi terjatev družbe v kapital, s čimer je prevzela nadzor nad Istrabenzom.
Oglej si celoten članek

V koprski družbi pojasnjujejo, da so se za ovadbo DUTB organom pregona odločili "zaradi suma tržne manipulacije z vrednostnimi papirji, katerih izdajatelj je družba Istrabenz."

DUTB je konec prejšnjega tedna 22 milijonov evrov terjatev do Istrabenza pretvorila v kapital. S tem je prevzela nadzor nad praktično vsemi portoroškimi hoteli.

V Istrabenzu poudarjajo, da vse njihove družbe redno izpolnjujejo obveznosti do bank v skladu z dogovorom z upniki in DUTB.

V koprski družbi so prepričani, da jim je slaba banka s to potezo povzročila veliko poslovno škodo, očitajo pa ji tudi, da se želi s tem postaviti v nadrejen položaj glede na ostale banke upnice. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.