Slovenija
20 ogledov

Istrabenz zaradi suma manipulacije z delnicami ovadil vodstvo na DUTB

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Uprava Istrabenza je okrožnemu državnemu tožilstvu ter nacionalnemu preiskovalnemu uradu naznanila sum nepravilnosti DUTB pri pretvorbi terjatev družbe v kapital, s čimer je prevzela nadzor nad Istrabenzom.

V koprski družbi pojasnjujejo, da so se za ovadbo DUTB organom pregona odločili "zaradi suma tržne manipulacije z vrednostnimi papirji, katerih izdajatelj je družba Istrabenz."

DUTB je konec prejšnjega tedna 22 milijonov evrov terjatev do Istrabenza pretvorila v kapital. S tem je prevzela nadzor nad praktično vsemi portoroškimi hoteli.

V Istrabenzu poudarjajo, da vse njihove družbe redno izpolnjujejo obveznosti do bank v skladu z dogovorom z upniki in DUTB.

V koprski družbi so prepričani, da jim je slaba banka s to potezo povzročila veliko poslovno škodo, očitajo pa ji tudi, da se želi s tem postaviti v nadrejen položaj glede na ostale banke upnice. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.