Istrski pust brez Izole

Foto: Žurnal24 Lačna vikinga smo v objektiv na sprevodu ujeli lani. Simbolični pokop pusta bo o
Istrski karneval. Brez Izole, s katero se jim ni uspelo dogovoriti.
Oglej si celoten članek

Tokratni Istrski karneval drugič zapored združuje obalni občini Koper in Piran. Z Izolo se jim namreč, kot so včeraj povedali predstavniki organizatorjev, ni uspelo dogovoriti.

Karneval se bo začel s prevzemom pustne oblasti v petek, 12. februarja, na Tartinijevem trgu v Piranu, njegov vrhunec pa bosta sprevoda v soboto v Kopru in v nedeljo v Portorožu; med sprevodom bodo tudi zapore prometa.

Sodelovanje pri sprevodu

Nagrade in nadomestila. Za sodelovanje na pustnem sprevodu v Kopru in Portorožu prejmejo pustne skupine denarno nadomestilo v višini 200 evrov, pustni vozovi pa 400 evrov. Organizatorji napovedujejo tudi nagrade za prve tri uvrščene v kategorijah pustne skupine in pustni vozovi.

Čas za prijavo se izteka
Za pustni sprevod v Kopru se lahko pustne skupine prijavijo do jutri, za portoroškega pa do 9. februarja.

Poskrbljeno bo seveda tudi za najmlajše maškare. V soboto bodo v Kopru in Portorožu potekala rajanja za otroke, v Kopru pustni sprevod, zvečer pa koncert na potniškem terminalu.

Tudi razstava in ples
V soboto ob 18. uri bo v portoroškem Cafe' Central odprtje fotografske razstave Ujeta čarobnost piranskih mask Ubalda Trnkoczyja.

Skupnost Italijanov Giuseppe Tartini Piran pa v soboto v gledališču Tartini organizira že osmi Veliki pustni ples. “Ko smo ples začeli, si nismo predstavljali, da bo postal tako priljubljen. Opolnoči bo tradicionalno nagrajevanje mask z zlato masko, ki jo bo naredila umetnica Loredana Musizza iz Poreča,” je povedala Fulvia Zudič iz piranske skupnosti Italijanov.

V nedeljo pa bo pustni sprevod v Portorožu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.