Slovenija
14 ogledov

Istrski pust brez Izole

Lačna vikinga smo v objektiv na sprevodu ujeli lani. Simbolični pokop pusta bo o Žurnal24 main
Istrski karneval. Brez Izole, s katero se jim ni uspelo dogovoriti.

Tokratni Istrski karneval drugič zapored združuje obalni občini Koper in Piran. Z Izolo se jim namreč, kot so včeraj povedali predstavniki organizatorjev, ni uspelo dogovoriti.

Karneval se bo začel s prevzemom pustne oblasti v petek, 12. februarja, na Tartinijevem trgu v Piranu, njegov vrhunec pa bosta sprevoda v soboto v Kopru in v nedeljo v Portorožu; med sprevodom bodo tudi zapore prometa.

Sodelovanje pri sprevodu

Nagrade in nadomestila. Za sodelovanje na pustnem sprevodu v Kopru in Portorožu prejmejo pustne skupine denarno nadomestilo v višini 200 evrov, pustni vozovi pa 400 evrov. Organizatorji napovedujejo tudi nagrade za prve tri uvrščene v kategorijah pustne skupine in pustni vozovi.

Čas za prijavo se izteka
Za pustni sprevod v Kopru se lahko pustne skupine prijavijo do jutri, za portoroškega pa do 9. februarja.

Poskrbljeno bo seveda tudi za najmlajše maškare. V soboto bodo v Kopru in Portorožu potekala rajanja za otroke, v Kopru pustni sprevod, zvečer pa koncert na potniškem terminalu.

Tudi razstava in ples
V soboto ob 18. uri bo v portoroškem Cafe' Central odprtje fotografske razstave Ujeta čarobnost piranskih mask Ubalda Trnkoczyja.

Skupnost Italijanov Giuseppe Tartini Piran pa v soboto v gledališču Tartini organizira že osmi Veliki pustni ples. “Ko smo ples začeli, si nismo predstavljali, da bo postal tako priljubljen. Opolnoči bo tradicionalno nagrajevanje mask z zlato masko, ki jo bo naredila umetnica Loredana Musizza iz Poreča,” je povedala Fulvia Zudič iz piranske skupnosti Italijanov.

V nedeljo pa bo pustni sprevod v Portorožu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.