Italijan slikal slovenske deklice

Foto: Žurnal24
V torek je v popoldanskem času občanka na portoroški plaži opazila, da neznan starejši moški hodi po plaži in fotografira otroke, ter o tem opozorila reševalca iz vode.
Oglej si celoten članek

Italijanski državljan je na portoroški plaži posedal v bližini otrok in iz pasne torbe občasno vzel fotoaparat ter slikal in snemal otroke. Med fotografiranjem je reševalec pristopil do moškega in ga prosil za obrazložitev svojega početja. Moški je hotel zbežati s kraja nesreče, a ga je reševalec zadržal pri glavnem vhodu na portoroško plažo in obvestil policiste.

Piranski policisti so ugotovili, da je moški 56-letni Italijan iz Trsta, iz posnetkov fotografij pa je bilo razvidno, da je osumljeni posnel več fotografij najmanj štirih golih deklic v starosti med štiri in šest let.

Zasegli računalnike
Policisti so o tem obvestili italijansko Kvesturo, ki je na osumljenčevem domu opravila hišno preiskavo. Zaseženih je bilo več računalnikov, zgoščenk in spominskih ključev. Našli pa so tudi štiri že izdelane fotografije golih deklic, starih okoli pet let, te fotografije pa so bile prav tako posnete na slovenskih plažah.

Včeraj je okrožno sodišče v Kopru zoper osumljenca odredilo pridržanje, za tovrstno dejanje (prikazovanje, izdelava in posredovanje pornografskega gradiva) je zagrožena kazen od šest mesecev do pet let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.