Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Italijan slikal slovenske deklice

Žurnal24 main
V torek je v popoldanskem času občanka na portoroški plaži opazila, da neznan starejši moški hodi po plaži in fotografira otroke, ter o tem opozorila reševalca iz vode.

Italijanski državljan je na portoroški plaži posedal v bližini otrok in iz pasne torbe občasno vzel fotoaparat ter slikal in snemal otroke. Med fotografiranjem je reševalec pristopil do moškega in ga prosil za obrazložitev svojega početja. Moški je hotel zbežati s kraja nesreče, a ga je reševalec zadržal pri glavnem vhodu na portoroško plažo in obvestil policiste.

Piranski policisti so ugotovili, da je moški 56-letni Italijan iz Trsta, iz posnetkov fotografij pa je bilo razvidno, da je osumljeni posnel več fotografij najmanj štirih golih deklic v starosti med štiri in šest let.

Zasegli računalnike
Policisti so o tem obvestili italijansko Kvesturo, ki je na osumljenčevem domu opravila hišno preiskavo. Zaseženih je bilo več računalnikov, zgoščenk in spominskih ključev. Našli pa so tudi štiri že izdelane fotografije golih deklic, starih okoli pet let, te fotografije pa so bile prav tako posnete na slovenskih plažah.

Včeraj je okrožno sodišče v Kopru zoper osumljenca odredilo pridržanje, za tovrstno dejanje (prikazovanje, izdelava in posredovanje pornografskega gradiva) je zagrožena kazen od šest mesecev do pet let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.