Italijana kriva za smrt slovenskih potapljačev

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Italijanska potapljšaka inštruktorja sta kriva za smrti dveh slovenskih potapljačev. Tako je razsodilo tržaško sodišče.
Oglej si celoten članek

Fabio Bozzato in Roberto Bendotti, potapljaška inštruktorja iz Bergama, sta kriva uboja iz malomarnosti.  Sodnik ju je obsodil na osem mesecev zapora z odlogom prestajanja zaporne kazni, poročajo Primorske novice. Oba se bosta na sodbo pritožila.

Od tragedije v naravnem rezervatu Miramare bo kmalu minilo pet let. Konec julija 2010 sta se slovenska potapljača Žiga Dobrajc in Samo Alajbegović udeležila predstavitve potapljaške opreme na (pol)zaprti krog (rebreatherjev) in usposabljanje, ki ga je organiziralo podjetje N.U.E.T. iz Bergama oziroma 54-letni Bozzato in 36-letni Bendotti.

Zadnji potop, v nedeljo, 25. julija 2010, je bil za oba slovenska potapljača usoden. Dobrajca, ki je imel prvi težave, so potegnili na čoln in na obali oživljali. V tržaški bolnišnici je umrl tri dni zatem. Alajbegovića pa so mrtvega našli šele štiri ure po tem, ko so začeli reševati Dobrajca. Na obdukciji so ugotovili, da je bila pri obeh vzrok smrti zadušitev zaradi utopitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:37 20. Marec 2015.

    Le kakšne kazni pa bi dal za nesrečo? Koliko dodatnih življenj bi še uničil? V germanskih državah bi dobila še …

  • 12:48 20. Marec 2015.

    le kakšno kazen bi dosodili, če bi bilo obratno in bi bili inštruktorji Slovenci in žrtve Italijani...

  • 11:19 20. Marec 2015.

    kazni so definitivno premajhne

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.